Na vsebino

Novice

Klemen Šauperl

Klemen Šauperl

petek, 09 junij 2023 12:37

"Gremo v Celje"

V četrtek 8. 6. 2023 smo se podali na pot izpred VDC Polž Maribor. Pričakal nas je sodoben avtobus, kateri nas je popeljal proti Celju. Zapeljali smo se v center mesta do železniške postaje. Po krajšem sprehodu skozi mestno središče smo pozdravili kip Alme M. Kalin; znana poliglotka in največja popotnica , saj je prepotovala ves svet. Na mestnem trgu smo zavili proti tropski hiši. Tropska hiša ali tudi »Oaza narave v centru mesta« . V njej je našlo dom več kot 170 vrstam živali iz Azije, Afrike, Arizone, predela Amazonke. Pobožali smo tudi nekaj hišnih ljubljenčkov, mini zajčkov. Doživeli smo pristen stik z nekaterimi vrstami živali, kar lahko redko doživimo.

Potem smo se odpeljali po strmi poti proti ostankom obzidja starega gradu. Pred grajskimi vrati nas je pričakal zgovorni »Parcifali Gobčni« v svoji čudoviti srednjeveški opravi in pravim mečem. Na zanimiv in malce duhovit način nas je popeljal po gradu. Povedal nam je vse o grofih Celjskih o veliki in tragični ljubezni med Friderikom in Veroniko Deseniško.

Povzpeli smo se do obzidja od koder se razprostira čudovit razgled na okoliške griče in Celje pod njim.

Pri »Medvedu« so nas že pričakovali z okusnim kosilom. Popili smo kavice in se družili, nato pa brž na avtobus in veseli proti Mariboru .

Sandra je takole strnila utrinke iz izleta:

ŠLI SMO NA IZLET CELJE. OGLEDALI SMO SI TROPSKO HIŠO. ŽIVALI SO BILE IZ VSEH DRŽAV. NEKATERI POGUMNI SO TUDI BOŽALI KAČO OLIVERJA IN KUŠČARJA OSKARJA. POSLOVILI SMO SE IN ODŠLI NA CELJSKI GRAD. TAM NAS JE ČAKAL VODIČ. ODPELJAL NAS JE PO GRADU.PRIPOVEDOVAL NAM JE ZGODOVINSKE ZGODBE. OD TAM SMO ODŠLI NA KOSILO V GOSTILNO PRI MEDVEDU V CELJU.

Barbara je zapisala vtise:

VČERAJ SMO BILI V CELJU. OGLEDALI SMO SI TROPSKO HIŠO. TAM SMO SI OGLEDALI ŽIVALI. BOŽALI SMO KAČO IN KUŠČARJA. NATO SMO ODŠLI NA CELJSKI GRAD, KJER SMO UŽIVALI V RAZGLEDU NA CELJE. Z AVTOBUSOM SMO SE ODPELJALI NA KOSILO V GOSTILNO PRI MEDVEDU.

Alenka :

IZPRED VDC POLŽ SMO SE ODPELJALI DO CELJSKEGA DOMA. TAM SMO SI ŠLI OGLEDAT ŽIVALI IN CELJSKI GRAD. NAJBOLJ MI JE BILA VŠEČ KAČA IN KUŠČAR.

 

20230608 092613  20230608 103012  20230608 111853

petek, 07 april 2023 09:47

Velikonočno voščilo

Spoštovani,

naj vam veličina velikonočnega časa prinese novo upanje, pogum, vero in ljubezen.

Vsem vam in vašim domačim želimo blagoslovljene praznike, naj bodo v objemu veselja.

 

 

torek, 21 februar 2023 13:44

Pust 2023

Pa smo ga dočakali! Pustni torek in seveda ples v maskah. Kot veste so prišli… muce, miške, klovni,  kavboji, vile, baletne plesalke, barvice Jolly, čebelice, bet man, barska plesalka, panker, semaforji, hudički, tigri, čarovnice, samorog, jelenček, policaji, gusar, vojak, mornar, papiga, disko joker, duhec, srčki, metuljček, vrtnar, snežak OLAF, dalmatinček, vitez in seveda, poskrbljeno je bilo tudi za varovanje…

              

četrtek, 30 junij 2022 11:34

Fotografski natečaj občine Ruše 2022

Občina Ruše je izvedla v pomladanskih mesecih fotografski natečaj, kjer sta sodelovala tudi naša uporabnika Ajda in Blaž.

Glasovanje je potekalo na FB strani občine Ruše.

 

Ajda Volmajer VDC POLŽ Maribor enota Ruše MUCOVA VODA 2022   Blaž Lešnik VDC POLŽ Maribor enota Ruše MAROLTOV MLIN 2022

četrtek, 30 junij 2022 11:09

TROJICA FEST 2022

Na stojnici opažam kako pristni in sproščeni so uporabniki, kateri se vključujejo v prodajo izdelkov.

Do obiskovalcev stojnice so prijazni, komunikativni v želji pokazati in predstaviti se v svojim znanjem in izdelki. Posebej mi je všeč s kakšno ljubeznijo predstavijo svoje delo.

Z vsem svojim bitjem med ljudmi izražajo: rad sem »opažen« rad sem del družbe.

 

Na prireditvi Trojica Fest sem  zelo uživala. Ob meni sta bili mentorici Karmen in Mira. Bilo je poučno in zabavno. Od mentoric sem se učila dela na stojnici. Našo stojnico je obiskal župan Svete Trojice, pokazala sem kako šivam. Bil je navdušen saj si je naročil moj izdelek. V veselje mi je bilo, da smo se fotografirali. Tudi moja družina nas je na stojnici obiskala.  Kupil so naše  izdelke. Bilo je nepozabno doživetje, ta dan mi bo ostal za vedno v lepem spominu.

Barby

 

Na stojnici v Sveti Trojici je bilo prijetno. Všeč so mi bili plesalci, ki so plesali sambo. Pogrešal sem več strank. Predstavil sem se z vezenjem.

Slavko

 

Zbrali smo se popoldne. Glasba je igrala. Prišel je Peter, Patricija in Magda. Prodajali smo različne izdelke, katere smo izdelali v VDC Polž- u. Na drugih stojnicah so tudi prodajali; lesene kravate in uhane . Kmečke žene so ponujale domače jedi. S Patricijo sva si ogledali samostansko klet. Za veselo vzdušje je poskrbela pevka Nika Zorjan. Vzdušje je bilo razigrano, bilo mi je zelo všeč, želim še več takih dogodivščin.

Andreja

 

20220617 183713 HDR    20220619 185650

Št.: 9000-1/2022-20

Datum: 2. 6. 2022

Spoštovani člani sveta zavoda,

v skladu z 19. členom Statuta VDC POLŽ Maribor in 5. členom poslovnika sveta zavoda VDC POLŽ Maribor sklicujem 13. redno sejo sveta zavoda VDC POLŽ Maribor, ki bo potekala 8. 6. 2022, ob 15:30 uri, v VDC POLŽ Maribor, Park mladih 4 v Mariboru.

Dnevni red:

  1. Potrditev sklepčnosti in dnevnega reda
  2. Pregled zapisnika predhodne seje sveta zavoda
  3. Imenovanje direktorice VDC POLŽ Maribor
  4. Sprejem sprememb Pravilnika o organizaciji in sistemizaciji delovnih VDC POLŽ Maribor
  5. Druge informacije, predlogi, pobude in vprašanja

V primeru, da se vabilu seje ne morete udeležiti, svojo odsotnost sporočite tajništvu zavoda, na tel. št. 02 320 86 50.

S spoštovanjem,

Martin Benko

                                                                                                                           predsednik sveta zavoda

torek, 31 maj 2022 08:45

Jaz pa pojdem ... Pohorje

Dne 31. 5. 2022 smo se zbrali pred zavodom ob 9 uri. Po nas je prišel avtobus in odpeljali smo se na Pohorje. Ko smo prišli gor, smo malicali. Po malici smo nekateri šli na pohod mimo hotela Areh po prelepi gozdni poti do smučarske proge Cojzarica.. Tam smo se slikali in šli nazaj na kočo. Po pohodu je sledilo kosilo, pohorski lonec za sladico pa smo imeli jabolčni štrudelj. Po kosilo smo se odpeljali nazaj v polža kjer so nas čakali starši. Preživeli smo lep dan. Maja

Na izletu na Pohorju na Ruški koči je bilo zelo všeč. Hvala bogu, da bilo cel dan lepo vreme. Hrana je bila tudi dobro pripravljena. Jaz si želim, da bi šli še na takšen izlet v naravo. Uporabnik Jure Korbar

Včeraj smo šli na izlet. Je bil zelo lep dan. Najbolj všeč mi je bilo, ko smo se na pohod in se skupinsko slikali. Zelo je bil lep razgled. Suada

DSC07031

Včeraj smo se peljali na ruško kočo. Tam smo se posedli na teraso pred kočo. Tudi kosilo smo imeli tam. Na pohod smo šli do Cojzarice. Imela sem se lepo. Alenka

Včeraj je bilo na izletu lepo. Jaz sem se imela lepo. Lana

Bili smo na Pohorju. Imeli smo se super. Peljali smo se z avtobusom, jedli smo golaž in štrudelj. Rad sem s prijatelji. Filip

Ko smo prišli smo imeli malico. Potem smo odšli na sprehod po gozdu. Ko smo prišli nazaj smo imeli kosilo. Potem smo plesali, drugi pa kegljali. Kupila sem spominke za celo družino. Dana

20220531_120309_003.jpg

Zelo dobro sem se imel. Najbolj mi je všeč izlet z avtobusom. Žiga D.

Včeraj je bilo super in lepo na izletu na Pohorju. Šli smo na sprehod do kosila. Adelita

  20220531 101249    DSC07011    DSC07014

petek, 15 april 2022 15:53

Velikonočni prazniki

Želimo vam mirne in blagoslovljene velikonočne praznike.

torek, 08 marec 2022 09:34

Pust

Pustni teden smo ob marljivem delu zapolnili še s trenutki norčavosti. Vsekakor pa smo prispevali svoj delež pri preganjanju zime!

 

DSC06904  DSC06898  DSC06878

Stran 1 od 2