Na vsebino

Novice

"Gremo v Celje"

09 jun

V četrtek 8. 6. 2023 smo se podali na pot izpred VDC Polž Maribor. Pričakal nas je sodoben avtobus, kateri nas je popeljal proti Celju. Zapeljali smo se v center mesta do železniške postaje. Po krajšem sprehodu skozi mestno središče smo pozdravili kip Alme M. Kalin; znana poliglotka in največja popotnica , saj je prepotovala ves svet. Na mestnem trgu smo zavili proti tropski hiši. Tropska hiša ali tudi »Oaza narave v centru mesta« . V njej je našlo dom več kot 170 vrstam živali iz Azije, Afrike, Arizone, predela Amazonke. Pobožali smo tudi nekaj hišnih ljubljenčkov, mini zajčkov. Doživeli smo pristen stik z nekaterimi vrstami živali, kar lahko redko doživimo.

Potem smo se odpeljali po strmi poti proti ostankom obzidja starega gradu. Pred grajskimi vrati nas je pričakal zgovorni »Parcifali Gobčni« v svoji čudoviti srednjeveški opravi in pravim mečem. Na zanimiv in malce duhovit način nas je popeljal po gradu. Povedal nam je vse o grofih Celjskih o veliki in tragični ljubezni med Friderikom in Veroniko Deseniško.

Povzpeli smo se do obzidja od koder se razprostira čudovit razgled na okoliške griče in Celje pod njim.

Pri »Medvedu« so nas že pričakovali z okusnim kosilom. Popili smo kavice in se družili, nato pa brž na avtobus in veseli proti Mariboru .

Sandra je takole strnila utrinke iz izleta:

ŠLI SMO NA IZLET CELJE. OGLEDALI SMO SI TROPSKO HIŠO. ŽIVALI SO BILE IZ VSEH DRŽAV. NEKATERI POGUMNI SO TUDI BOŽALI KAČO OLIVERJA IN KUŠČARJA OSKARJA. POSLOVILI SMO SE IN ODŠLI NA CELJSKI GRAD. TAM NAS JE ČAKAL VODIČ. ODPELJAL NAS JE PO GRADU.PRIPOVEDOVAL NAM JE ZGODOVINSKE ZGODBE. OD TAM SMO ODŠLI NA KOSILO V GOSTILNO PRI MEDVEDU V CELJU.

Barbara je zapisala vtise:

VČERAJ SMO BILI V CELJU. OGLEDALI SMO SI TROPSKO HIŠO. TAM SMO SI OGLEDALI ŽIVALI. BOŽALI SMO KAČO IN KUŠČARJA. NATO SMO ODŠLI NA CELJSKI GRAD, KJER SMO UŽIVALI V RAZGLEDU NA CELJE. Z AVTOBUSOM SMO SE ODPELJALI NA KOSILO V GOSTILNO PRI MEDVEDU.

Alenka :

IZPRED VDC POLŽ SMO SE ODPELJALI DO CELJSKEGA DOMA. TAM SMO SI ŠLI OGLEDAT ŽIVALI IN CELJSKI GRAD. NAJBOLJ MI JE BILA VŠEČ KAČA IN KUŠČAR.

 

20230608 092613  20230608 103012  20230608 111853

More in this category: « Pust 2023